Mitä poliitikot tarkoittavat työurien jatkamisella?

Kirjoittaja kuuluu suuriin ikäluokkiin ja oma työurani pituus ilman kesätöitä oli yli 43 vuotta. Nyt olen eläkkeellä hiukan yli kuusikymppisenä.   Olisiko tuotakin ”työuraa” pitänyt vielä jatkaa esim: Jutan ja muiden puoluejohtajien mielestä?    Minusta olisi selkeätä puhua työuran pituudesta eikä eläkkeelle siirtymisen iästä tai työurien jatkamisesta. On selvää, että nuoremmat sukupolvet joutuvat olemaan iäkkäämpinä töissä, koska usein aloittavat työnteon noin kymmenen vuotta suuria ikäluokkia myöhemmin (vanhempina).    Kun työura on kestänyt 40 vuotta, sen pitää riittä nyt ja tulevaisuudessa.   

Eli puhutaan asiaa eikä höpötetä joutavia ja ympäripyöreitä hyvät ”rouvat/herrat johtajat”  

 

 

 

Kommentti artikkeliin “Mitä poliitikot tarkoittavat työurien jatkamisella?”
  1. avatar raiska sanoo:

    Minusta tuo Pekkarisenkin esittämä työurien jatkamishanke on erittäin kannatettava. Siinähän lainsäädännöllisin keinoin taataan työntekijöille mahdollisuus halutessaan pysyä työelämässä eläkkeellesiirtymisen takalaitaan asti. Työnantaja ei siis enää voisi irtisanoa ainakaan iäkkäämpää henkilöstöään kuten nykyään ja näin estää henkilöä jatkamasta työuraansa haluamaansa eläkeikään asti. Tällä siis parannetaan perustuslainkin takaamaa ihmisten oikeutta työhön.

Jätä kommentti

css.php