SÄÄSTÄMINEN JA ELVYTTÄMINEN:

Mitä tarkoittaa tänään säästäminen?
 
Kun kuulostelee ja katselee ympärilleen niin, yrityksissä se tarkoittaa työntekijöiden vähentämistä.
 
Valtiollisella ja kunnallisella puolella se tarkoittaa lomautuksia ja lisävelan ottamista sekä veroprosentin nostoa.
 
Yksityisillä ihmisillä säästäminen tuntuu tarkoittavan, että pitää marista ja märistä kaikista pienistäkin asioista eikä mistään edusta voi luopua edes huonona aikana.
 
Säästäminen on tarpeellista koska seuraava nousukauden tuleminen voi kestää ja elvytyksellä on ylivelkaannuttu jo valmiiksi.
 
Kun kerran arvostelee niin pitää olla lääkkeitäkin muuten se on märinää:


Yrityspuolella säästäminen on yksinkertaista!!!
Aloitetaan siitä, että kaikki työt suunnitellaan ja aikataulutetaan sekä tehdään niille budjetit. Tämän jälkeen toteutetaan sekä aikataulut että budjetit. Tehdään työt kerralla valmiiksi! Jokainen työketjun keskeytys lisää kustannuksia noin 20% tuottamatta mitään!
Lopetetaan turhat palaverit!
Jokainen palaveri mihin ihmiset tulevat valmistautumattomina on turha.
Jokainen palaveri missä ei pystytä tekemään päätöksiä on turha.
Lopetetaan kaikki komiteat. Komiteathan eivät koskaan tuota muuta sananhelinää.
Lopetetaan toistaiseksi edustuskulut.
Opetellaan käyttämään nykyajan tekniikkaa, jolloin saadaan matkakulut vähintään puolitettua ja lisäksi matka-aika käytettyä tehokkaaseen työskentelyyn.
Tuotekehityksessä keskeytetään kaikki kehitystyöt joilla ei ole välitöntä kaupallista hyötyä lähimmän vuoden aikana ja keskitytään niin tuotekehitys töihin joilla on käyttöä seuraavan puolen/vuoden aikana.
 
Koulutetaan esimiehiä henkilöstön motivointiin ja työnjohtamiseen.
Alaisille huomenen  sanomisesta kannattaa motivoinnissa aloittaa, vaikka kiitoksen antaminen ei onnistuisikaan, ja nyt kun on joulu tulossa voisivat kaikki esimiehet isointa tappia myöden toivottaa henkilökohtaisesti Hyvää Joulua kaikille. Tästä ei koituisi yritykselle kuluja ollenkaan mutta tulopuolta kylläkin.
 
Edellä kirjoitettu tuntuu teistä varmasti tyhmältä, mutta kun meidän yrityskentässä vain aniharva yritys toimii edellämainitusti jos kukaan esimerkiksi kaikkien töiden suunnitelmallisuudessa ja budjetoinnissa. Ekonomit ja insinöörit kyllä osaavat laskea, toiset rahaa ja toiset mm. lujuuksia, mutta säästämistä eikä ihmisten kanssa toimimista ei opeteta missään oppilaitoksessa. (Perustuvat ilmeisesti liikaa maalaisjärjen käyttöön)
 
Kunnallisella puolella säästämiseen voidaan käyttää täysin samoja lääkkeitä.
Lisäisin kuitenkin vielä että lopetetaan kaikki poliittiset lehmäkaupat ja siirretään ne odottamaan aikoja kun voidaan taas leikkiä eli roiskuttaa hiekkaa toisten silmille kun pyrkivät samalle hiekkalaatikkolle.
 
Lopetetaan konsulttien käyttö. On älytöntä, että Hämeenlinnassakin palkataan taatusti kallein konsulttiyhtiö (Pöyry) selvittämään jonkun tyhjäksi jäävän rakennuksen käyttöä.
Jos ihmisiä pitää lomauttaa niin lomautetaan konsultti ja omat ihmiset tekemään tällaiset selvitykset. Lopputuloskin on varmasti parempi, koska konsultin tärkein tehtävä on laskutuksen aikaansaaminen, sillähän ne elävät.
Tilaajajohtajalla taitaisi olla enemmän aikaa, mutta tohti puuttuu.

Kommentti artikkeliin “SÄÄSTÄMINEN JA ELVYTTÄMINEN:”
  1. avatar Irma Taavela sanoo:

    Hei

    taas asiallista ja asiantuntevaa teksitä, harmi ettet ole tehokkuuden kehittäjänä Hämeenlinnassa. Viimeinen kappale kertoo tämän kaupungin osaoptimoinninsta jota poliittiset päätöksentekijät kyllä puheissaan neuvovat välttämään.

    Vastuunkantajia ja oikeita johtajia tuntuu kaupungilla olevan vain muutamia, muuta selitystä tälle konsulttien yltiöpäiselle käytölle en ymmärrä. Ilmeisesti on liian helppo ja yleisesti hyväksytty tapa vierittää vastuu heille. Rahaa on myös liiaksi, jos sitä olisi ei näitä voitaisi käyttää kuin isoilla julkisilla päätöksillä.

Jätä kommentti

css.php