Työuran jatkamisesta ja vähän muusta

Suurten ikäluokkien on ihan turha hyssytellä ja tuntea huonoa omaatuntoa eläkkeestään ja median touhotta-masta eläkepommista tai pidemmästä työurasta.
Heidän vanhemmat ja isovanhemmat rakensivat perustan nykyiselle hyvinvoinnille, josta minun ikäluokkani jatkoi kovalla työllä. Pitää myöskin muistaa sotiemme veteraanit, jotka huolehtivat siitä että oli jotain mihin alkaa rakentamaan.
 
Näistä hedelmistä  nykyiset ja tulevat ikäluokat nauttivat ja valittavat.
 
Sodan jälkeen vanhemmat kävivät töissä ja me hoisimme lapsina itse itseämme, allekirjoittanutkin kulki avain kaulassa neljä vuotiaasta lähtien ja hyvin olen pärjännyt, ei tullut traumoja.
 
Nyt olen eläkkeellä, enkä hyväksy edes puhuttavan eläkepommista tai kuinka tulevaisuudessa ei ole varaa nykyisen kokoiseen eläkkeeseen!
 
On itsestään selvää ettei tulevilla polvilla voi olla saman suuruista eläkettä, koska he aloittavat omien (eläkkeen)
etuisuuksien (yhteiskunta) hyväksi käytön noin 20 vuotta aikaisemmin kun euroakaan siihen laittavat.
Heidän pitää tehdä työtä ja maksaa sitä kautta itselleen korkeampi eläke.
 
Sinänsä päiväkodit, koulutuksen ilmaisuus, isyyslomat, terveydenhuolto jne, ovat hyvä asia mutta pitää muistaa että raha ei kasva puussa ja nauttikoot suuret ikäluokat nuo edut elämänsä loppupuolella korkeampina eläkkeinä.
 
Meidän vanhemmille emme ole tätä suoneet vaan he kitkuttelevat pienellä eläkkeellään ja ovat kuitekin tyytyväisiä.

Sotaveteraanijärjestöillä on rahaa, mutta harvemmin se sotaveteraaneilla näkyy. Toki meidän pitää ymmärtää, että kun on paljon rahaa niin hallintokuluihin menee myöskin paljon eikä sitä rahaa silloin riitä jokapaikkaan jaettavaksi ja varsinkaan avustuksiksi.
 
Hiukan tulee median ja poliitikkojen puheista sellainen olo, että olemme huonoja vanhempia ja isovanhempia kun emme halua elättäää lapsiamme ja lapsen-
lapsiamme eläkeikään saakka.

2 kommenttia artikkeliin “Työuran jatkamisesta ja vähän muusta”
 1. avatar vainio marjaliisa sanoo:

  Tästä työvoimapulasta julkisuudessa puhuttaessa on täysin vaiettu siitä että tietyillä aloilla tulee todellinenpula ammattitaitoisesta työvoimasta. Edelleenkin on kohtaanto-ongelmia työelämän ja koulutuksen välillä. Takavuosina poliittiset päättäjät loivat hyvinvointiyhteiskuntaa ja silloin mm pääsi peruskoulusta työttömyyskortistoon jos tekeminen
  tai opiskelu ei kiinnostanut. Nyt nämä 1970 luvulla sybtyneet ovat edelleen työttöminä ja osa pitkäaikaistyöttömistä . Siis työvoimareserviä tässä maassa on . Vain osa heistä saadaan
  työelämään keppikeinoin joten työhallinnossa puhutaankin
  yleisesti hukatusta sukupolvesta. Kansako maksaa päättäjien virheet?
  Ja jos ajatellaan työuran pidentymistä, niin pidentyykö se kun
  yleinen eläkeikä korottuu 65 vuoteen. Teoreettisesti opiskelija nyt
  valmistuu n 25 v ja jatkaa työelämässä 40 v. tulos 65 v.
  Tiedän aika paljon suurten ikäluokkien ihmisiä jotka aloittivat
  aktiivityön 18 vuotiaina ja vielä 58 vuotiaina ovat työelämässä, jos eläkeikä on 60v niin aktiiviaikaa on 42 v ja 65 vuoden eläkeikään 47 vuotta.

 2. avatar kuikkeli sanoo:

  Ensinnäkin puheet työvoimapulasta ovat täyttä paskaa, jolla vihervasemmisto perustelee sen, että Suomeen tuodaan valtava määrä turvapaikanhakijoita ”paikkaamaan työvoimapulaa”. Maailmalla talousasiantuntijat puhuvat täysin toista. Tulevaisuudessa Suomesta lähtee teollisuuden alalta yrityksiä maihin, joissa tuotantokustannukset ovat matalammat. Samalla lähtee myös huima määrä työpaikkoja. Suomessa ei ole työvoimapulaa – eikä tule. Täällä on satojatuhansia työttömiä, joille ei löydy työtä, koska sitä ei ole riittävästi tarjolla. Se taas huonontaa valtion huoltosuhdetta.

  Turvapaikanhakijoiden tuominen ei ole ratkaisu ongelmiin, vaan se lisää niitä. Humanitaarinen maahanmuutto on merkittävä taloudellinen rasite suomalaiselle yhteiskunnalle. On täysin järjetöntä, että kun ovella kolkuttaa valtava eläkepommi, niin tänne otetaan kehitysmaista kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomia thorssilaisia huippuosaajia.

  Valtion menot ovat ensi vuonna noin 50 miljardia ja tulot noin 37 miljardia. Tämä 13 miljardin vaje paikataan velkarahalla. Sen lisäksi Suomen valtiolla on tällä hetkellä 60 miljardia velkaa. Tämä on todellinen ongelma, sillä hyvinvointivaltio romahtaa, kun Suomi ei saa enää maailmalta velkaa. Suomalainen hyvinvointivaltio on pelkkä kulissi.

  Mitä tekevät valtion päättäjät nykyisessä taloudellisessa tilanteessa? Matti ”anteeksi” Vanhanen ja arvojohtaja Tarja Halonen ovat muun muassa lahjoittamassa suomalaisten verovaroja kehitysmaiden ilmaston parantamiseksi 110 miljoonaa euroa ja tämä ei edes ole kiveenhakattu luku, sillä Suomi on valmis joustamaan tästä summasta – tietenkin vain ylöspäin. Samaan aikaan sotaveteraaneja makaa laitoksissa likaisissa vaipoissa. Miksi suuret ikäluokat eivät tee asialle mitään vielä kun he vaikuttavat politiikassa?

  Minun myötätuntoni suuria ikäluokkia kohtaan alkaa olemaan vähissä, koska heitäkään ei tunnu kiinnostavan nykyiset vanhukset. Asiat rupeavat kiinnostamaan vasta silloin kun itse tarvittaisiin hoitoa. Mielestäni esimerkiksi Tarja Halonen ja Matti Vanhanen ansaitsivat samanlaisen kohtelun kuin nykyiset vanhukset – ikävä kyllä heillä on varaa maksaa erityishoitonsa myös vanhuuden päivillään suomalaisten kunniallisten veronmaksajien kustannuksella.

  Haluatko Muutosta asiaan? Suomeen ollaan perustamassa uutta poliittista puoluetta, joka haluaa vahvistaa oikeus- ja hyvinvointivaltion säilymistä tulevaisuudessakin.

  Muutos 2011:n päätavoitteet ovat:
  1. Suomalaisten edun ajaminen
  2. Suora demokratia edustuksellisen demokratian tueksi
  3. Sananvapaus myös toisinajattelijoille
  4. Konsensuspolitiikasta päästävä eroon
  5. Maahanmuuttopolitiikan järkeistäminen
  6. Oikeudenmukaiset tuomiot väkivaltarikoksista

  Esittelyvideoon pääset tutustumaan täältä:
  http://www.youtube.com/watch?v=KRTH0Sdk8Ws

  kannattakortin pääset täyttämään muutos2011.fi -sivulta.

Jätä kommentti

css.php